Produktdesign portfolie / Kjeldtoft

Herunder et udvalg af designs, som jeg håber kan give et lille indblik i
hvad jeg har lavet, hvad jeg kan og hvordan jeg arbejder.
Jeg håber du kommer igennem – ellers kig på billederne ;-)

 

SKÆNK / ARNE. Design og udførelse af JK.

Designet har fået navn efter arkitekt og møbeldesigner Arne Vodder. Skænken er et forsøg på at trække en linje fra den tids møbeldesign og op til nutiden. De buede skuffegreb er en tydelig reference til Arne Vodder, som jeg har forsøgt at indlejre i et ellers nutidigt design. Bukkene i ask kontrasterer korpus i fineret valnød og markerer samtidig forskellen på det bærende og det bårne, som også fremhæves i kraft af den synlige konstruktion. 

Skænken havde nogle snedkermæssige udfordringer, primært pga. benene, der løber op og ned igennem korpus. Benene står i en vinkel fra top til bund og derudover er hvert ben også i sig selv spidset til ned mod gulvet. Det gjorde udfræsningen af hullerne i korpus udfordrende.
En anden lille detalje er, at de buede skuffegreb er ikke fræst vandret ind på skuffefronten, men i en vinkel væk fra kanten, så det er lettere at få fat.

 

OPBEVARING AF TRANSITTØJ / Afgangsprojekt AAA. Konceptualisering, design og prototype af JK.

Designet imødekommer det problem vi alle har; hvor skal vi lægge det tøj vi har brugt, men som endnu ikke skal til vask? Jeg kalder det "transittøj". I stedet for at smide transittøjet over en stoleryg eller på gulvet, giver dette enkle og funktionelle design et bud på løsningen. 

Ringen er formspændt i finer af hhv. ask, valnød og eg og hænger i et beslag på væggen, så den kan drejes. I kanten af ringen er der "syet" en gummisnor ind, som gør overfladen mere skridsikker.
Herunder er der også en del procesbilleder, både fra designprocessen og fra værkstedet.

 

SKRIVEBORD / Design og arbejdstegning af JK, udført i hhv. DK og Letland.
(Kundens egne billeder)

Dette skrivebord blev skabt ud fra kundens ønske om et skrivebord med samme formsprog som hans Le Corbusier kontorstole. Bordplade, skuffer og skuffekorpus er udført i sort mdf. Bordplade og skuffefronter er beklædt med linoleum i farven coffee. Stel af forkromede stålrør og greb af massivt forkromet stål.

 

LOUNGESTOL / JEAN. Design og udførelse inkl. polstring af JK.

Minimale og enkle linjer tegner denne lave stol, der er opstået ud fra dens simple profilbillede i 2D. Stolen kan varieres i mange træsorter og stoffarver, der vil give forskellige udtryk: mørke og lyse, kontrastfyldte eller ej. Her er den udført i olieret valnød med stof i en støvet karrygul kontrast. Stolen fylder i bredden, hvilket giver god komfort, men er samtidig lav, så den kan passe ind under en vindueskarm eller en skråvæg.

Konstruktionens bæreevne var et tema under udførelsen på møbelsnedkerskolen. Det var ikke givet på forhånd at konstruktionen ville kunne bære på sigt, og der blev diskuteret hvilke samlinger, der ville gøre den stærkest. Den har nu holdt 5 år i vores stue.

 

LAMPEDESIGN / PIND. Design og udførelse af JK. Vinder af Trips Traps CRAFTED pris ved FSC Award 2012.

PIND er en væglampe, der er reduceret til sit minimale udtryk: blot et høvlet og simpelt stykke træ, der formidler og fremhæver træets unikke karakter og struktur. PIND er også en interaktiv lampe, der kræver berøring med materialet. Lyskilden, et LED-bånd, tændes intuitivt ved at tage fat i den ene ende af lampen og let trække den ud fra væggen. Omvendt slukkes lampen ved at skubbe den ind til væggen igen. Hele lampen fungerer på den måde som afbryder.

Designet vandt Trip Traps CRAFTED pris ved FSC Design Award i 2012.

 

KØKKENFRONTER / Udførelse af JK & Johannes

Som led i renovering af vores hus, har vi selv lavet fronter samt indbygget emhætte til vores HTH Go køkken. Fronterne er udført i brun valchromat og sokkelfronterne i sort valchromat. Alt er efterbehandlet med olie (men mangler stadig en omgang eller to). Grebene er nedfræst i fronterne for at opnå endnu skarpere vandrette linjer.

 

Polstringsprojekt / Polstring udført af JK på kursus i møbelpolstring.

En stol fra genbrug fik nyt liv med nyt skum, vat og stof samt kantbånd indsyet.

 

LAMPEDESIGN / GREN. (Se videoer af lampekonceptet via linket) Designet og udført af JK.

Pæren er tændt, når den sidder på spidsen af grenen og slukket, når den sidder inde ved væggen.

GREN er en interaktiv lampe, der med sin opfordring til at blive rørt, sætter fokus på vores kropslige tilstedeværelse i rummet. Vi skal helt tæt på og føle for at tænde og slukke lampen i stedet for eksempelvist at trykke på en kontakt længere væk, at lyset tænder automatisk eller at vi tænder lyset med en smartphone. Designet tvinger os tilbage til det fysiske rum og dets materialer. Lampen flatpackes og samles uden lim af brugeren.

Udfordringerne ved lampen var mange. Rundstokke, der skulle bearbejdes og magneter, der skulle indlejres. Og ikke mindst elektronikken var nyt område for mig i denne lampe. Men med en velkendt elektronisk device, fik jeg i samarbejde med en elektriker ideen til at fungere. Konceptet så til tider umuligt ud, men problemerne blev løst til trods.

Designet til FSC Design Award 2013. Lampen blev runner up. GREN har siden være nomineret til DesignTalent 2015 på Danish Entrepreneurship Award 2015, hvor den også var udstillet.